Mit smukke genom

”Hvor kommer jeg fra? Hvor meget af min psyke skyldes små bitte genetiske variationer? Hvordan kommer jeg til at dø? Og hvornår?”

I Mit smukke genom sætter Lone Frank sig for at finde ud af, hvor meget hendes arvemasse fortæller om hende: Hvem var hendes fjerne forfædre, og hvad er hendes fremtidsudsigter? Skal hun dø af brystkræft, som flere i familien før hende? Skal hun beholde sin kæreste eller finde en bedre match via gen-dating? Er DNA i det hele taget en ny tids vej til selverkendelse og bliver vi mere eller mindre frie af det intime kendskab til vores egen arvemasse?

Mit smukke genom er en eventyrlysten, humoristisk – og indimellem smertefuld – rejse gennem den nyeste genetiske videnskab. Et felt, der er stærkt på vej til at blive et supermarked, hvor vi alle køber ind. 

Læs et uddrag af bogen her.

Og køb bogen med rabat her.

Pressen skrev:

 • Fremragende bog

  Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

 • En medrivende og vedkommende bog
  En dybt personlig beretning, hvor Lone Frank stiller sig selv, sine skavanker og sine skeletter i skabet til fri afbenyttelse for videnskaben og læseren: Hun er journalisten, der tager ud i verden og taler med videnskabens håndgangne mænd, men hun er også den levende forsøgskanin – og dermed personligt den røde tråd på rejsen ind i den menneskelige arvemasse og den industri, som er poppet op omkring den.”
  * * * * * Poul Anders Aarøe Pedersen, Politiken

 • Spændende, uhyre relevant og fremragende formidlet bog
  Hun er dus med en lang række af frontforskningens internationale helte og heltinder, ligesom hun ligefrem ynder at kaste om sig med sin formidable og helt ajourførte viden inden for dette uhyre fascinerende og i stigende grad verdensomvæltende forskningsfelt. Et til tider blændende vid samt udfoldelsen af et stort personligt mod, som man kun kan applaudere.”
  * * * * Lars Henrik Aagaard, Berlingske Tidende

 • En af de mest interessante, spændende og vedkommende populærvidenskabelige bøger på dansk i mange år
  Bogen indeholder en lang række interviews med nogle af verdens førende genforskere, og alene det er et scoop. Men det er i kombinationen af virkelig dygtig videnskabsjournalistik og nærmest romanagtig, bioeksistentiel dannelsesrejse, at det virkelig slår gnister. For Mit smukke genom er noget så uhyre sjældent (…) som en page turner om genetik. (…) Og det, selv om den er pakket med videnskabelige informationer og jargon i betydelig grad. Det gør ikke noget. Fordi det er så blændende godt formidlet.”
  Henrik Palle, Weekendavisen
bg-boeger
Mit smukke genom