Den femte revolution

I Den femte revolution (Gyldendal 2007) tager Lone Frank fat på den nyeste hjerneforskning og viser, hvordan den er ved at ”tage tøjet af” den menneskelige natur og eksponere os som vi virkelig er. Hun rejser ud og interviewer førende internationale forskere og forklarer, hvordan deres undersøgelser af fænomener som religion, moral og lykke får direkte betydning for vores tankegang og menneskesyn. Og hun beskriver, hvordan viden om hjernen er på vej ind i hverdagen – fra markedsføring over økonomi til retssystemet.

Pressen skrev:

“En af de mest øjenåbnende og vel også vigtige populær-videnskabelige udgivelser, der længe har set dagens lys i Danmark. Emmer af vitalitet, viden og fortælleglæde. Lone Frank er langsomt men sikkert begyndt at indtage tronen som landets fremmeste videnskabsforfatter efter Tor Nørretranders.”

*****
- Lars Henrik Aagaard i Berlingske Tidende

“Formidabel videnskabsformidling. En fremragende og alsidig introduktion til hjerneforskningen, som igen bekræfter Franks format som en af landets mest kompetente videnskabs-journalister.”

*****
- Dennis Nørmark i Jyllands-Posten

“Lone Frank tager læseren med på en spændende rejse til hjerneforskningens yderste revler. En kyndig og uhyre velskrivende forskningsformilder, og hendes samtaler med nogle af feltets førende aktører giver et inspirerende indblik i neurovidenskabens menneskesyn og fremtidsdrømme.”

*****
- Christian Graugaard i Politiken

bg-boeger
Den femte revolution