Størst af alt

er Lone Franks videnskabelige og personlige udforskning af kærlighedens egentlige natur.

Videnskabsjournalist Lone Frank har oplevet kærlighedens brusende kræfter og den omvæltende sorg, når de, vi elsker, forsvinder. I “Størst af alt” tages vi med, da Lone Frank efter sin kærestes død opdager, at hun aldrig rigtig til fulde har forstået kærlighedens væsen og dens vitale værdi for mennesket. Til “Størst af alt” undersøger hun i selskab med en psykolog kærligheden ud fra utraditionelle perspektiver med udgangspunkt i naturvidenskaben, psykologien og kulturen. Undervejs i bogen kortlægges kærlighedens afgørende egenskaber, evolutionære betydning for menneskeheden, samt hvad der sker i hjernen, når kærligheden rammer.

Med Lone Franks vedkommende og personlige afsæt er “Størst af alt” en tankevækkende og oplysende bog, som viser nye aspekter af kærlighedens fascinerende natur.

Køb den her (dansk).

Lystens Pioner

Dyb hjernestimulation er psykiatriens store nye håb, og fikse elektroder skal kurere alt fra depression og angst til tvangshandlinger, anoreksi og aggressiv adfærd. Men teknologien er slet ikke ny. Den blev opfundet i 1950 og brugt af en psykiater med radikale ideer. Han gik for vidt og blev fortrængt fra historien. I “Lystens Pioner” jagter Lone Frank den fascinerende historie om Robert Heaths storhed og fald, og hendes opklaringsarbejde trækker overraskende tråde til nutidens forskning og giver en pejling for fremtiden. Bogen er en original blanding af historisk fortælling, reportage og personlig refleksion over vores forhold til os selv, til lysten og til eksistensen.

Bogen er desuden udkommet i USA og Storbritannien samt solgt til udgivelse i Norge og Japan.

Køb den her (dansk).

Mit Smukke Genom

I juni 2018 kåret blandt årtusindets ti bedste skandinaviske faglitterære værker.

”Hvor kommer jeg fra? Hvor meget af min psyke skyldes små bitte genetiske variationer? Hvordan kommer jeg til at dø? Og hvornår?”

I Mit Smukke Genom sætter Lone Frank sig for at finde ud af, hvor meget hendes arvemasse fortæller om hende: Hvem var hendes fjerne forfædre, og hvad er hendes fremtidsudsigter? Skal hun dø af brystkræft, som flere i familien før hende? Skal hun beholde sin kæreste eller finde en bedre match via gen-dating? Er DNA i det hele taget en ny tids vej til selverkendelse og bliver vi mere eller mindre frie af det intime kendskab til vores egen arvemasse?

Bogen er desuden udgivet i USA, Storbritannien, Tyskland, Holland, Rusland, Kina, Norge og Sverige.

Køb den her (dansk).

Den Femte Revolution

I Den Femte Revolution (Gyldendal 2007) tager Lone Frank fat på den nyeste hjerneforskning og viser, hvordan den er ved at ”tage tøjet af” den menneskelige natur og eksponere os som vi virkelig er. Hun rejser ud og interviewer førende internationale forskere og forklarer, hvordan deres undersøgelser af fænomener som religion, moral og lykke får direkte betydning for vores tankegang og menneskesyn. Og hun beskriver, hvordan viden om hjernen er på vej ind i hverdagen – fra markedsføring over økonomi til retssystemet.

Bogen er desuden udkommet i USA, Storbritannien, Holland, Belgien, Norge og Sverige.

Køb den her (dansk).

Klonede Tigre

En rejse i det ny vilde østen. Den bioteknologiske revolution, som lige nu finder sted i Asien, vil komme til at berøre hele verden. Lone Frank tager læserne med ind i laboratoriernes fascinerende verden, hvor vi møder forskningens pionerer og visionære politikere. Bogen skildrer og forbinder to af vor tids vigtigste historier: den bioteknologiske revolution og Asiens voldsomme økonomiske udvikling.

Køb den her (dansk Ebog).