Foredrag

Viden, engagement og humor er tre ord, der karakteriserer Lone Frank som foredragsholder. Hun brænder for sine emner, hun pirker til den herskende vanetænkning, og så er hun sjov.

Lone Frank er kendt for at gøre selv avanceret stof tilgængeligt for enhver, og hun skræddersyr eller tilpasser gerne sine foredrag til et konkret arrangement. Hun holder foredrag på både dansk og engelsk.

Eksempler på populære foredrag

Hjernelammelse – den digitale verdens udfordring

”Multitasking er den mest effektive måde at reducere din hjernes kapacitet mens du øger dit stressniveau,” lyder det fra hjerneforskningen. Vores konstante online eksistens med krævende sociale medier og evige digitale afbrydelser laver om på vores – og vores børns – hjerner. De fysiologiske forandringer gør os mindre effektive, mindre kreative og dårligere til at tænke dybt. Fremtidens vindere bliver dem, der midt i det digitale kaos evner at styre deres opmærksomhed, regulere deres følelser og kontrollere deres motivation. Hør hvordan du bliver én af dem.

Vores indre kode – fra hvem vi er til hvem vi kan blive

Hvad er det, der former vores personlighed? Og hvorfor er man robust, sensitiv, indadvendt eller udadvendt? Vi går alle rundt med nogle vage formodninger om, hvordan livet har gjort os til dem vi er. Men holder de? I den prisbelønnede dokumentar ”Genetic Me” tager Lone Frank på en fascinerende rejse ind i den nyeste forskning, som med et kig på gener og hjerner afslører, hvad der faktisk foregår. Få hendes personlige historie og de overraskende opdagelser af, hvad arv og miljø i virkeligheden betyder – og navnlig ikke betyder – for vores psykologi. Foredraget giver et øjenåbnende og befriende indblik i vores inderste, og åbner nye døre til, hvordan vi kan forandre os.

Foredraget tilbydes med udvalgte filmklip eller forevisning af hele filmen (52 min).

Mit smukke genom

Vi er gået ind i forbrugergenetikkens tidsalder. For en billig penge kan vi alle sammen få dyb indsigt i vores egen – og måske vores børns – arvemasse. Her ligger nøglen til både at påvirke vores helbred og forstå vores psyke og personlighed.

Den femte revolution – hjernens epoke, og hvad så?

Hjerneforskningen revolutionerer vores selvforståelse og virkningen forplanter sig til alle hjørner af dagligdagen. Den dybere indsigt i den menneskelige naturs grundlæggende mekanik giver redskaber, som kan bruges overalt, hvor der arbejdes med mennesker. Alt fra pædagogik over psykologi til ledelse er under forandring og med god grund. Men der er masser af misforståelser og halve sandheder i omløb. Dette er foredraget, som giver det store overblik over, hvad den nye viden om hjernen betyder for den måde vi opfatter os selv, og som samtidig udfolder præcis det aspekt, som har relevans for jer. Hør for eksempel om hjernen og læring, hjernen og ledelse eller om, hvordan hjerneforskningen griber ind i psykologien og kan være et værktøj i dit personlige liv. I kan også selv foreslå noget helt fjerde – foredraget tilpasses jeres ønsker og behov.

Lystens pioner – strøm til sindet

Den store forskel på mænd og kvinder findes i hjernen. Forandring er det nye sort, men hvor langt vil vi gå – var det noget med et par diskrete elektroder i hjernen? Dyb hjernestimulation er ved at indtage psykiatrien, hvor elektronikken skal behandle de patienter, som medicin ikke hjælper. Men hvad med de raske, som bare gerne vil være bedre eller anderledes? Hjernekirurgerne vil snart være klar med et brain lift eller lidt mental botox. Lægger man øret til den offentlige diskussion, er der stort set ikke noget aspekt af psyken, vi ikke leger med tanken om at ville forandre. Men hvad er prisen? Få et øjenåbnende og debatskabende foredrag, som rækker tilbage i mørke kroge af psykiatriens historie og kaster lys på en fremtid, som er lige om hjørnet. Bygget over Lone Franks kritikerroste bog Lystens Pioner.

Spørg om foredrag

lonefrank.dk@gmail.com

“Danmarks bedste videnskabsjournalist.” – Clement Kjærsgaard.

 

“Lone er en engageret og gribende taler, som trækker på egne erfaringer og giver et dybt personligt perspektiv på vores forståelse af genetik og hjerneforskning.”  – Penny Sarchet, redaktør New Scientist.

 

“Karismatisk optræden.” – Taru Spiegel, Library of Congress, Washington

 

“Imponerende. Vi fik fantastiske tilbagemeldinger på Lones sessioner.” – Chip Rolley, Artistic Director, Sydney Writer’s Festival Ltd.